Het GBO Vakcertificaat

Het GBO Vakcertificaat is een initiatief van Bouwend Nederland, vakgroep GLAS. Het staat voor vakbekwaamheid, kwaliteit en veiligheid.

Opgeleide glaszetters en glasmonteurs

Glaszetters en glasmonteurs van GBO gecertificeerde bedrijven zijn volgens de hoogste standaarden in de branche geschoold. Dit biedt opdrachtgevers belangrijke voordelen.

Het werk van de glaszetter en -monteur wordt meer divers en steeds complexer. Er komen steeds meer verschillende glasproducten en toepassingen van glas. Dit stelt hoge eisen aan de medewerkers en het bedrijf, met name op het gebied van kennis en vakbekwaamheid.

Als u een glaszetter of glasmonteur inschakelt wilt u er zeker van zijn dat het glas wordt geplaatst conform de geldende normen en met behulp van de nieuwste technieken. Medewerkers in het bezit van het GBO Vakcertificaat zijn uitgebreid geschoold bij Kenniscentrum Glas of andere erkende instanties. Deze scholing wordt periodiek herhaald, zodat de vakbekwaamheid en de kennis van de medewerkers altijd up to date is. Dit biedt u als opdrachtgever uiteraard vele voordelen.

Voordelen van het werken met gecertificeerde glaszetters en glasmonteurs 

Het vervangen van bijvoorbeeld een lekke ruit of het plaatsen van een glazen balustrade vereist vakmanschap. Fabrikanten geven alleen garantie op het product als het is geplaatst conform de geldende plaatsingsnormen. Als u een bedrijf inschakelt met het GBO Vakcertificaat, bent u verzekerd van dit vakmanschap.

Glas is onmisbaar in woningen en gebouwen. Toch kan glas risico's met zich meebrengen. Als glas breekt kan het scherp zijn en ernstige verwondingen veroorzaken. In veel gevallen is het raadzaam en zelfs wettelijk verplicht om veiligheidsglas toe te passen. Glaszetters en glasmonteurs die in het bezit zijn van het GBO Vakcertificaat beschikken over productkennis en kennis van de geldende wet- en regelgeving en kunnen u uitgebreid adviseren over welk type glas in uw situatie het beste is.
Alle glaszetters en -monteurs zijn in het bezit van het B-VCA diploma. Dit betekent dat er bij het plaatsen van het glas altijd aandacht is voor veiligheid. Niet alleen aandacht voor de veiligheid van de glaszetter, maar ook altijd aandacht voor uw veiligheid.