Geluidswerend glas

Geluid is eigenlijk niets ander dan trillingen door de lucht of het water. Door ons gehoor worden de trillingen opgevangen en omgezet tot het geluid zoals wij dat horen.

Teveel geluid kan echter wel hinderlijk zijn. Wonen aan een drukke weg, het spoor of vlakbij een vliegveld kan uw woongenoot aanzienlijk doen afnemen. Het toepassen van geluidswerend glas kan uw woongenot aanzienlijk verhogen. Ook voor kantoren is geluidswerend glas een ideale oplossing om rustig en geconcentreerd te kunnen blijven werken.

Geluidswerend glas kent zeer veel toepassingsmogelijkheden. Geluidswerend glas kan onder andere worden toegepast in isolatieglas, veiligheidsglas, als enkel glas en zonwerend glas.

In het kader van geluidswerende beglazing is de volgende onderverdeling te maken:

  • Enkel glas ruiten
  • Dubbele beglazingen
  • Voor(achter)zetbeglazing

 

Geluidswerend enkel of gelaagd glas

Om het geluid te reduceren is het niet altijd nodig om dubbelglas aan te brengen. Een dikkere enkele ruit of een gelamineerde ruit (met een geluidswerende PVB-folie) kan al een aanzienlijke reductie geven van het geluid.

Geluidswerend dubbelglas

Standaard dubbelglas heeft al een geluidswerende functie. Naast de demping van de glasplaten zorgt de spouw tussen de glasplaten voor een extra demping van de trillingen waardoor het geluidsniveau nog minder wordt. Hierbij geldt hoe breder de spouw, hoe beter de demping.

Geluidswering door voor(achter)zet beglazing 

Een alternatief voor dubbele beglazing is het plaatsen van voor- of achterzetbeglazing. Door de veelal grote spouw is de geluidswering aanzienlijk. Voor- of achterzetbeglazing wordt veel toegepast bij rijksmonumenten en oudere gebouwen.Glasspecialisten.nl