Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

Maandag, 09 September 2019

De gewijzigde subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor woningeigenaar en bewoners is vanaf 15 augustus heropend. De VvE's mogen hier langer gebruik van maken.

Op 15 augustus 2019 is deze gewijzigde SEEH gepubliceerd in de Staatscourant.

Heropening SEEH voor eigenaar én bewoner
Alle informatie over maatregelen, voorwaarden en het aanvraagproces voor eigenaar én bewoner kun u hier lezen. De subsidie kan vanaf 2 september 2019 worden aangevraagd. Op de website vindt u een handige infographic, een rekentool en nieuwe uitvoerdersformulieren. (Lees ook het nieuwsbericht)

Wijzigingen SEEH voor VvE's
De SEEH voor VvE (en voor woonverenigingen en wooncoöperaties) is verlengd tot en met 31 december 2022. Dit geeft de verenigingen die bezig zijn met het verduurzamen van hun gebouw ruimte om het besluitvormingsproces binnen de vereniging goed te doorlopen.

Per 15 augustus 2019 zijn er aantal voorwaarden gewijzigd. Zo zijn de voorwaarden voor dakisolatie of vloer/bodemisolatie versoepeld. Nu moet bijvoorbeeld minimaal 70% van de oppervlakte worden geïsoleerd. Dat was eerst het hele dak of vloer/bodem. De maatregel rondom glas is aangepast en aangescherpt. De energieprestatiegarantie en de maatregel douchewarmteterugwinning is uit de subsidie gehaald. Bekijk alle informatie en de gewijzigde uitvoerdersformulieren over de gewijzigde SEEH voor VvE. (Lees ook ons nieuwsbericht)

Vragen en suggesties? Laat het ons weten via https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/seeh

Informatie/animatie voor uitvoerders
Informatie/animatie voor huiseigenaren
terug naar overzicht